Paardrijlessen voor iedereen


De paardensport is een prachtige sport voor jong en oud. Het is gezellig, inspannend maar ook zeker ontspannend. Daarnaast is het zeer educatief en goed voor de motoriek. Manege de Prinsenbankhoeve verzorgt lessen voor zowel jeugd als volwassenen, in groepen voor beginners en gevorderden.

Lessen worden gegeven op maandag t/m zaterdag en het aanbod van lessen is over deze dagen verspreid. De manege beschikt naast een grote buitenbaan ook over twee indoor rijbanen. Zodat ongeacht het weer er altijd gereden kan worden. Vaak vinden dus ook twee lessen tegelijkertijd plaats.

Iemand die wil leren paardrijden is welkom bij onze manege. Naast het leren rijden, is ook het leren omgaan met paarden en pony's van belang. Lessen voor beginners zijn op te delen in lessen voor kinderen en voor volwassenen. Voor beginnende kinderen hebben wij een lesprogramma ontwikkeld, welke bestaat uit drie pakketten. Voor volwassenen hebben wij een interessante aanbieding voor een pakket van 5 individuele lessen.

Als de starterspakketten doorlopen zijn, kan er ingestroomd worden in de lessen voor gevorderden. Er kan ook ingestroomd worden in deze lessen wanneer er al ervaring is. Er zit nog veel verschil in niveau van de deze lessen dus is het altijd even zoeken naar een geschikte groep. In deze lessen is dressuur de basis en wordt afgewisseld met onderdelen als springen en vaardigheid maar ook met bijvoorbeeld een buitenrit of leuke spelletjes.

Als aanvulling op ons lesaanbod bieden wij ook springlessen aan. Deze vorm van paardensport is snel en uitdagend. Door te springen word je behendig en ontwikkel je balans en een onafhankelijke zit.

Een groep enthousiaste ruiters vormt de sportklas. Door twee keer in de week te trainen op dressuur en springen proberen zij zich te verbeteren. Geregeld laat de sportklas een demonstratie zien.

Staan op een galopperend paard klinkt als een circusact maar het is toch echt te leren in onze voltige lessen! Bij voltige worden verschillende gymnastische oefeningen uitgevoerd op een paard.

Tevens verzorgen wij cursussen voor het FNRS Ruiterbewijs. In deze cursus wordt alles omtrent het buitenrijden behandeld. In de lessen gaan we trainen op obstakels, samenwerken en verkeerssituaties. Waarbij het uiteindelijke doel het ruiterbewijs is.

Vaak wordt als voorbereiding op een wedstrijd een privéles afgesproken maar ook door beginnende ruiters die liever individuele aandacht krijgen kunnen een privéles plannen. Wat je reden ook is privélessen zijn zeer leerzaam.

Manege Prinsebankhoeve is een 3 sterren FNRS Manege

Manege Prinsenbankhoeve is goedgekeurd door Stichting Veilige Paardensport

KNHS

De Prinsenbankhoeve is een Erkend Aequor Leerbedrijf

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve - Dierenpension - Trimsalon - Dierenwinkel - Fokkerij