Voltige

Hou je van gymnastiek en van paarden? Probeer dan eens Voltige!

Binnen het veelzijdige aanbod van Manege de Prinsenbankhoeve valt ook de discipline voltige. Voltige is gymnastiek op het paard. Naast dat het erg leuk is, is het ook erg goed voor de ontwikkeling van lenigheid en balans. Paardrijden en voltige kan ook zeer goed gecombineerd worden.

Door een klein groepje worden acrobatische kunsten uitgevoerd op het paard. Het paard loopt aan een lange lijn en wordt gestuurd door de instructrice. De voltigeurs (diegene die op het paard zitten) springen op een lopend paard en doen daarop individuele en gezamenlijke oefeningen.

Een voltigeteam kan bestaan uit jongens en meiden van verschillende leeftijden en niveaus. Een voltigeur die op zevenjarige leeftijd begint kan dus vele jaren in een voltigeteam blijven. De voltigeurs verbeteren hun houding, conditie, motoriek en kracht met plezier.

Voltige is de enige vorm van paardensport waarbij het niet verplicht is om een veiligheidscap te dragen, omdat dit in de praktijk meer gevaar oplevert dan veiligheid. Inschrijven kan altijd.

Interesse? schrijf je dan vrijblijvend in via de link dan nemen wij contact op. Of stuur een mailtje naar: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Momenteel hebben we geen vast voltigeteam maar je kunt altijd je wens doorgeven!

Manege Prinsebankhoeve is een 3 sterren FNRS Manege

Manege Prinsenbankhoeve is goedgekeurd door Stichting Veilige Paardensport

KNHS

De Prinsenbankhoeve is een Erkend Aequor Leerbedrijf

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve - Dierenpension - Trimsalon - Dierenwinkel - Fokkerij